The Rebelle #13: Welcome to the Age of the Girlloser

"The woman who does not require validation from anyone, is the most feared individual on the planet". Mohadesa Najumi

Hi lieve Rebelle,

Na een jarenlange obsessie met de ‘girlboss’ is het nu tijd voor iets anders. Schrijver Gabrielle Moss heeft een idee voor een nieuwe beweging: de girllosers.

Want, laten we eerlijk zijn: er zit niet in ons allemaal een ‘powervrouw’ met ambitie en die alles goed voor elkaar heeft. En dat hoeft gelukkig ook niet. Gabrielle: “I spent the girlboss era in a girlboss office, hunched over spreadsheets and analytics reports I didn’t understand, near tears because none of it made sense and I knew I couldn’t ask for help. If I admitted confusion, disorganization, weakness — if I admitted my true and abiding lack of bad-assery — my girl bosses would eat me alive”.

Lees haar essay in de eerste link hieronder. Verder o.a. in deze editie: waarom het lijkt alsof vrouwen niet menstrueren, zal de pandemie voor het einde van de orgasmekloof zorgen en ‘mindful en miljonair’ ondernemer Steffy Roos du Maine.

Liefs, Sophie


In haar essay ‘The Girlboss Era is Over. Welcome to the Age of the Girlloser beschrijft Gabrielle Moss haar ervaring met ‘trickle-down girlbossism’ op de werkvloer en pleit ze voor een nieuwe beweging: de girlloser. Gabrielle: “Anyone can be a girlloser — there’s no exclusivity around it, when it comes to gender or job or anything else.”

Het interessante artikel ‘Waarom het lijkt alsof vrouwen niet menstrueren’ op EOS Wetenschap duikt in op het taboe rondom menstruatie. Waarom wordt menstruatie als een zwakte gezien? En waarom moffelen we nog steeds onze tampon of maandverband weg in onze mouw op weg naar het toilet? Een interessante duik in de geschiedenis van menstruatie. Dank aan lezeres Leonie voor het doorsturen!

Cosmopolitan Nederland heeft sinds kort op hun website een nieuw onderdeel: Stars for Days. Hier vind je meerdere keren in de week astrologie-updates, artikelen over edelstenen, de maan en meer spirituele onderwerpen. Alles is luchtig en begrijpelijk geschreven. Ik vind het een mooie toevoeging aan de website!

Wil je trouwens meer over astrologie leren en zelf je geboortehoroscoop bestuderen? Een goede vriendin van mij is al sinds jaren astroloog en biedt binnenkort haar online cursus Astrologie aan. Je kunt je nu aanmelden voor maar €59!

Zal de pandemie voor het einde van de orgasmekloof zorgen? Djanlissa Pringels ontdekte voor VICE Nederland een aantal positieve ontwikkelingen: de verkoop van seksspeeltjes steeg afgelopen jaar en meer vrouwen masturberen. Volgens seksuoloog Ellen Laan is dat een goed teken: het duidt er namelijk op dat er eindelijk meer aandacht is gekomen voor vrouwelijk genot.

Ondernemer Steffy Roos du Maine publiceerde onlangs haar eerste boek ‘Mindful & Miljonair’. Haar omzet van zo’n 6 miljoen per jaar heeft ze volgens haarzelf deels te danken aan spiritualiteit. Op Holistik vertelt ze over spiritualiteit op de werkvloer, waarom spiritualiteit en rijk zijn wél samengaan en natuurlijk haar boek.

Op de website van JAN lees je het inspirerende verhaal van Jojanneke van den Berge, die haar prestigieuze baan bij EenVandaag verliet om documentaires te maken. En niet zomaar documentaires: voor haar tweede docu, Jojanneke uit de prostitutie, volgde ze jonge vrouwen en meisjes die uit de prostitutie willen. Jojanneke: “Onderwerpen die schuren, discussie oproepen, waar een donker kantje aan zit dat we liever niet zien, trekken mij aan.”

In het stuk ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ op de Correspondent laat Lynn Berger zien hoe de onzichtbaarheid van de vrouw de wereld vormt. In een wereld waar mannen vaak als de ‘standaard’ worden gezien, ervaren vrouwen nadelen die mannen niet zien. “Wie niet gezien wordt, wordt niet begrepen en niet gewaardeerd. En andersom: wat we niet begrijpen en waarderen, dat zien we ook niet.” Inclusief rake foto’s uit de negentiende eeuw.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!