The Rebelle #12: Kan Victoria's Secret met deze zet weer groot worden?

"The trick is to enjoy life. Don't wish away your days, waiting for better ones ahead." Marjorie Pay Hinckley

Hi lieve Rebelle,

Toen ik in Florida woonde - en nog niet zo bewust leefde - was Victoria’s Secret dé winkel om lingerie, loungekleding en bikini’s te kopen. Met name hun ‘Pink’ lijn was mega populair en ik keek ernaar uit om tijdens elke trip naar de mall even langs een VS winkel te gaan voor hun ‘5 for $25 panties’. Een paar jaar later doet het bedrijf het wat minder goed: afgelopen jaren kwamen verschillende mannen aan de top onder het vuur te liggen en in 2020 moest Victoria’s Secret een kwart van hun winkels sluiten.

Het is duidelijk dat het bedrijf jarenlang niet inclusief genoeg was en dat ze vooral mannen aanspraken met hun sexy lingerie en modellen. Die modellen (de ‘Angels’) moesten vooral jong, lang en dun zijn om mee te mogen doen aan de jaarlijkse catwalkshow of om op de website te komen. Daar komt dit jaar eindelijk verandering in.

De Angels zijn weg en er komen samenwerkingen aan met diverse rolmodellen, zoals voetbalster Megan Rapinoe en curvy model Paloma Elsesser. Kunnen deze samenwerkingen het bedrijf weer een boost geven? Of zijn ze te laat en kopen hun eerdere klanten nu liever elders lingerie? In het eerste artikel hieronder lees je alles over de nieuwe richting van het bedrijf. Persoonlijk denk ik dat ze een beetje aan de late kant zijn; andere lingeriemerken zijn al jaren bezig om diverser en vrouwvriendelijker te worden.

Verder o.a. in deze editie: carrièrelessen van Susan Smit, Rachel Lindsay doet een boekje open over The Bachelor en waarom steeds meer millennials social media verlaten.

Liefs, Sophie


Victoria’s Secret verliest al jaren klanten en maakt daarom een belangrijke zet om een diverser publiek aan te spreken. The New York Times sprak in dit artikel met een aantal medewerkers en partners die Victoria’s Secret hier bij gaan helpen. Ook duiken ze in een aantal problemen die het bedrijf heeft gehad. Is dit een goede zet of is het te laat voor het ooit zo machtige bedrijf?

In ‘Het zalig falen met Susan Smit’ spreekt de auteur uitgebreid over een carrièrestap waar ze spijt van heeft gehad. Dit verhaal is zo herkenbaar voor mij (als iemand die ook niet fulltime op kantoor kan werken en uiteindelijk maar als zzp’er aan de slag is gegaan) en ik weet dat ik vast lezers heb die zichzelf in haar ervaring herkennen. Zo zegt ze over haar eerste baan: “Ik heb grandioos gefaald in het feit dat ik niet in die bedrijfscultuur paste, en het toch bleef proberen. Maar de ervaring heeft me ook iets heel belangrijks geleerd: ik heb daarna nooit meer voor een baas gewerkt”. Mooi stuk!

Rachel Lindsay was de eerste zwarte Bachelorette in de nog steeds populaire Amerikaanse show. Ook na haar succesvolle seizoen (ze is nog steeds getrouwd met de man die ze ontmoette tijdens het filmen) bleef ze voor The Bachelor franchise werken en kwam ze regelmatig in de media. Totdat ze genoeg had om de ‘token black girl’ te zijn. Lees haar eerlijke verhaal ‘Rachel Lindsay Has No Roses Left to Burn’ op Vulture.

BuzzFeed News sprak verschillende lezers die tijdens de coronapandemie gestopt zijn met social media. De redenen verschillen: de één maakt zich zorgen over de grote hoeveelheid nepnieuws, de ander over privacy issues en sommigen hebben geen behoefte meer om alles online te delen (herkenbaar!). Zal deze trend zich voortzetten of gaan we straks allemaal weer massaal onze ‘highlights’ delen?

Hoera - het vijfde seizoen van Workin’ Moms is te zien op Netflix! Dit is één van mijn favoriete series waar ik elk jaar naar uitkijk. De fictieve serie volgt een aantal moeders en hun uitdagingen rondom hun carrière en gezinsleven. Ook grappig voor de niet-moeders (zoals ik) onder ons ;) Kijk hieronder de trailer:

Geniet van het weekend! Deze editie is iets korter dan normaal, want ik geniet op dit moment van twee heerlijke vrije weken. Volgende keer weer een volledige editie :) Tot dan!