The Rebelle #06: Vertrouwen op je intuïtie en handvatten voor een feminist

“A feminist is anyone who recognizes the equality and full humanity of women and men.” Gloria Steinem

Hi lieve Rebelle,

Na een anderhalve week vrij geweest te zijn (en veel te veel Animal Crossing gespeeld te hebben) ben ik sinds dinsdag weer aan het werk. Ik vind het fijn om aan mijn vaste opdracht te werken en wat freelance werk te hebben, maar af en toe komen de twijfels weer naar boven: moet ik me niet meer inzetten voor een betere wereld?

Vooral na het zien van de documentaire Seaspiracy (daarover hieronder meer) voel ik dat ik meer in actie wil komen. Maar hoe? Daar ga ik de komende weken goed over nadenken. Wil je meedenken of heb je ideeën, mijn mailbox staat altijd open ;)

In deze editie van The Rebelle o.a.: handvatten voor een feminist, tips om in verbinding met je intuïtie te komen, een onderzoek naar de duurzaamheid van H&M en ik deel een van mijn favoriete duurzame modemerken. En vergeet niet mijn artikel van gisteren te lezen: speciaal voor jullie heb ik nog een paar plekken vrijgemaakt in mijn unieke programma voor coaches die coaches coachen 😉.

Veel leesplezier!

Liefs, Sophie


Sylvia Blazer schreef voor ELLE Nederland het artikel ‘Hoe de f*ck ben je vandaag de dag een feminist?’. Ten eerste: noem jezelf een feminist. Own het woord! Ik vond dit vroeger ook lastig (‘Doe ik het wel goed? Ben ik feminist genoeg?’), maar nu kom ik er gewoon voor uit: ja, natuurlijk ben ik een feminist! Lees het artikel voor tips en inspiratie.

Over autisme bij vrouwen horen we veel minder dan autisme bij mannen. In dit artikel worden twee vrouwen met autisme geïnterviewd: Ghislaine (28) en Bianca (36), die beiden pas de diagnose kregen toen ze volwassen waren. Erg leerzaam! Check ook de korte docu die Ghislaine samen met haar vriend maakte over dit onderwerp.

Wat is je intuïtie en hoe maak je er gebruik van? Voor Glamour UK legt Emma Lucy Knowles uit hoe je in verbinding komt met je intuïtie. Emma: “Tapping into your intuition is all about paying attention to the signs and signals out in the real world – how we ‘hear’ without words, how we ‘see’ with our eyes closed, how we ‘feel’ without touching.” Fijn artikel!

Myrthe de Groot (33) begon zo’n zeven jaar geleden met het beleggen in vastgoed. Vier jaar later kon ze van haar beleggingen leven. In dit interview op Work Juice legt ze uit hoe ze begonnen is, hoe ze vrouwen helpt om te beleggen en de typische reacties van mannen in het wereldje: “Je zal wel een compagnon hebben die daar verstand van heeft…”.

Hoe duurzaam is H&M nou echt met hun ‘Conscious’ collectie en overige initiatieven? Merlijn Groenen deed hier uitgebreid onderzoek naar en deelt dit op de website van When Sara Smiles. H&M is naar eigen zeggen trots op hun recente bijdrage qua duurzaamheid, maar hoe duurzaam kan een fast fashion gigant zoals H&M nou echt zijn? Mooi en uitgebreid artikel, dat zowel de goede als minder goede kanten laat zien.

Mocht je net zoals ik het liefst kleding kopen van echt duurzame(re) merken: Sézane uit Frankrijk is een merk waar ik graag kleding van koop. Ze zijn transparant over de materialen, 2/3 van hun kleding wordt in Europa gemaakt en de kleding is van goede kwaliteit. Check hun nieuwste collectie (die jurken en blousjes! 😍) en lees hier meer over hun duurzaamheidsbeleid.

En dan nu even iets luchtigs en grappigs, deze video van Julia Nolke: Instagram Models Be Like. “What we do is inspiring. (…) It motivates people to do better, when they see our posts”. Ironisch en toch kennen we allemaal accounts die erg op onderstaande lijken ;)

Voor mijn eigen blog deelde ik gisteren 😉 iets heel tofs: mijn The Coach Babe programma! Met mijn unieke formule en holistische 7-stappen piramide leer ik jou om succesvol coaches te coachen. Geen ervaring vereist! Meld je nu snel aan.

Als laatste wil ik de documentaire Seaspiracy met je delen die nu op Netflix staat. Ik had de trailer nog niet gezien en wist dus niet precies waar hij over zou gaan. Ik denk dat de maker, Ali Tabrizi, dit aan het begin van zijn avontuur ook nog niet wist. De docu krijgt namelijk met elke nieuwe ontdekking weer een andere wending.

De documentaire is eye-opening, informatief en ook behoorlijk shokerend. Kijk hem vooral als je denkt het goed te doen door te minderen met plastic en ‘duurzame’ vis te kopen. Ik heb mijn lidmaatschap bij één van de organisaties die voorbij komt in de docu meteen opgezegd en ga dat geld nu elders doneren…

Dat was het weer voor deze editie. Alvast een heel fijn weekend en tot over twee weken!