The Rebelle #05: Money manifestatie coaches & Twitter's intimidatie probleem

"Life is tough, my darling, but so are you." Stephanie Bennett-Henry

Hi lieve Rebelle,

Wat een week, nee: wat een maand! Ik heb het al de hele maand (te) druk met werk, heb afgelopen weken veel te veel tijd op Twitter gespendeerd vanwege de verkiezingen en voelde, zoals zoveel vrouwen, boosheid en verdriet over de moord op Sarah Everard.

Ik vind het soms nog best lastig om positief te blijven als je ziet wat er in de wereld gebeurt. Ik wil dat de wereld verandert, het liefst vandaag nog. Dat we veilig over straat kunnen lopen. Dat we online beschermd worden tegen intimidatie en haat. Dat er meer hulp komt voor slachtoffers én daders, zodat we samen kunnen genezen en groeien naar een betere wereld.

Maar tot die tijd blijf ik doen wat ik kan doen: mezelf blijven informeren, artikelen schrijven over onderwerpen die ik belangrijk vind en weten wanneer ik even een stapje terug moet doen. Social media is dan het eerste dat ik laat vallen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd ervaar.

Hoe voel jij je na deze turbulente weken? Ben je blij met de resultaten van de verkiezingen of juist teleurgesteld? Als je van je af wilt schrijven, weet dat mijn mailbox altijd voor je openstaat.

Liefs, Sophie


Het is 2021. Waarom hebben nog steeds zoveel mensen moeite met vrouwen die geen kinderen hebben? Dit vraagt Grace Barnes zich af op Glamour UK. Steeds meer vrouwen kiezen er bewust voor om geen kinderen te krijgen of krijgen door omstandigheden geen kinderen. Dit tot grote verbazing van mensen om hun heen… Een goed en - voor mij als bewust kindloos - herkenbaar artikel.

Op The Guardian las ik waarom de zero’s zo toxisch waren voor vrouwen. Van de obsessie met vrouwelijke beroemdheden, haatdragende bloggers zoals Perez Hilton tot de manier hoe vrouwen destijds gerepresenteerd werden in de media. Dit artikel is een goede reminder dat vrouwen anno 2021 in ieder geval ietsjes beter behandeld worden door de media en dat het niet zo lang geleden veel erger was…

Kan je jezelf rijk denken? Absoluut, volgens deze money manifestation coaches. ELLE Nederland plaatste een interessant artikel dat ons meeneemt in de wereld van geld & manifestatie coaches. Want daar is veel geld mee te verdienen: online cursussen die duizenden euro’s kosten zijn heel normaal. Ik moet toegeven dat deze coaches heel overtuigend kunnen zijn, want ik heb letterlijk van alle coaches die in dit artikel vermeld worden weleens iets gekocht (ja, zelfs de vermelde cursus van $2000, auw…).

“TikTok has a therapy problem” luidt de intro van dit artikel op Mashable. Populaire accounts geven advies over mentale gezondheid, zonder daarvoor gestudeerd te hebben of gecertificeerd te zijn. Omdat het verder gaat dan je eigen ervaring delen, kan dit in sommige gevallen misleidend en gevaarlijk zijn voor de vooral jonge volgers op TikTok. Een interessant artikel over wat wel en niet oké is om te delen.

Een nieuwe generatie jonge vrouwen in Afghanistan laat op social media zien hoe zij volgens hun eigen regels leven. Dit artikel op Insider geeft een kijkje in hun (digitale) leven en de keuzes die ze maken. En die zijn niet zonder risico, want in Afghanistan kunnen journalisten en opiniemakers nog steeds gestraft of zelfs gedood worden. Wat een inspirerende vrouwen!

“A Romantic Partner Won’t Complete Me, Because I Was Born Complete” legt Yasmin Benoit uit in een artikel voor VOGUE UK. Yasmin is aseksueel en aromantisch, iets dat niet iedereen in haar omgeving - laat staan online - begrijpt. Via interviews en op social media vecht ze voor een betere representatie en meer inclusiviteit in de media.

Onlangs keek ik onderstaande docu op YouTube: ‘America’s new gurus - in search of enlightenment’. De docu van DW Documentary volgt een aantal spirituele influencers, healers, shamans en coaches. Er komen verschillende aspecten voorbij, van liefdevolle healers tot de donkere kant van cults. Super interessant! Kijk hem hier:

Voor mijn eigen blog schreef ik deze week over Twitter’s probleem met online intimidatie en haat. Zoals ik in de intro al schreef heb ik de afgelopen tijd, mede vanwege de verkiezingen, teveel tijd op Twitter doorgebracht en zag ik veel negativiteit voorbij komen. Vooral vrouwelijke politici worden continu lastig gevallen. Ik schrik echt van de berichten die geplaatst worden - vooral omdat Twitter, ook nadat ze gerapporteerd worden, ze niet verwijdert.

Tijdens mijn onderzoek voor dit artikel kwam ik dit interessante en uitgebreide rapport van Amnesty International tegen. Dit laat heel duidelijk zien wat er mis is met de moderatie op Twitter en de gevolgen, voor met name vrouwen, die lastig gevallen worden. Dit kan en moet beter!

Bedankt voor het lezen en tot over twee weken!