The Rebelle #02: trad wives & influencers tijdens de pandemie

"It took me quite a long time to develop a voice, and now that I have it, I am not going to be silent" - Madeleine Albright

Hi lieve Rebelle,

Ik weet niet hoe jij je voelt, maar ik ervaarde deze week voor het eerst een ‘coronadip’. Alhoewel ik als typische introvert graag thuis ben en prima alleen kan zijn, begin ik toch mijn oude leven te missen. Spontane lunchdates, even de stad in naar mijn favoriete winkel of met de trein een weekendje naar het buitenland. Ik mis het om ergens naar uit te kijken, iets dat energie en inspiratie biedt.

Er wordt dan ook veel geschreven over de effecten van de coronapandemie. Ook over influencers en beroemdheden, waar ik in deze editie induik. Van luxe feestjes houden, de regels overtreden tot aan de pandemie ontkennen: geld en de juiste connecties maken het allemaal mogelijk.

Ook in deze editie: de populariteit van ‘trad wives’, tips om je eigen boek te publiceren, het fenomeen ‘bedtime revenge procrastination’ en een boeiende kijktip in het leven na de dood.

Wees lief voor jezelf! <3

- Sophie


Ken je het fenomeen ‘bedtime revenge procrastination’? Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord, maar herken het wel. Stel je ligt ‘s avonds in bed, wetend dat je weer vroeg op moet en eigenlijk al had moeten slapen, maar je blijft bewust wakker. Om nog even een moment voor jezelf te creëren, iets te doen waar je overdag geen tijd voor had en vooral omdat je nog niet klaar bent om weer wakker te worden. Glamour UK schreef er een interessant artikel over.

De nieuwe ‘ontwaakte’ groep wellness-influencers op social media zal je vast niet ontgaan zijn. Naast dat ze dagelijks mediteren en edelstenen verzamelen, geloven ze dat corona een hoax is, Trump hun redder is en staan ze allemaal klaar voor de ‘great reset’. Cosmopolitan dook in de wereld van wellness en spiritualiteit op social media, waarin sinds vorig jaar steeds meer complottheorieën voorbij komen.

D'Angelo Wallace plaatste deze week een kritische video over beroemdheden en influencers die de coronamaatregelen niet zo serieus nemen. Zoals de Kardashian / Jenners die ondanks een reisverbod met een privéjet naar een eiland vliegen en TikTok-influencers die blijven feesten. Waarom blijven deze mensen de regels negeren en hebben ze spijt van hun acties? Een interessante kijk in de wereld van influencers en beroemdheden die denken met alles weg te kunnen komen.

Is het jouw droom om een eigen boek uit te brengen? Uitgevers genoeg, maar toch worden veel boeken nooit gepubliceerd. Lianne Reijntjes bracht haar boek daarom in eigen beheer uit en vertelt haar verhaal op Work Juice. “Ik hoop anderen te laten zien dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Laat je niet ontmoedigen door afwijzingen van uitgeverijen.” Inspirerend artikel met handige tips!

De ‘trad wife’, een afkorting van ‘traditional wife’ - een vrouw die leeft volgens de traditionele genderrollen en vaak religieus is - maakt op social media haar comeback. Online laten ze zien hoe ze hun kinderen opvoeden, hun man respecteren en soms vanuit huis een bedrijfje (vaak een MLM) starten. We kunnen inmiddels spreken van ‘trad wife influencers’, aangezien deze groep vrouwen steeds populairder wordt. Maya Kosoff schreef 'Help, I’m Obsessed With Trad Wife Influencers!' en ook VICE dook recent in de wereld van deze groep vrouwen, die gezamenlijk inmiddels honderdduizenden mensen bereiken.

Japke-d Bouma verzamelde reacties op Twitter die een kijkje geven in de wereld van thuiswerkende ouders tijdens de pandemie. Ze deelde deze reacties in een artikel op NRC. Van “Ik vraag me af wanneer ik omval” tot "Ik vind het idioot dat alles maar door moet gaan alsof er niks aan de hand is. Als je vol zit, zit je vol. Met én zonder kinderen." Heel herkenbaar, voor zowel ouders met kinderen als thuiswerkenden zonder kinderen.

Ik en mijn vriend hebben afgelopen week op Netflix ‘Surviving Death’ gekeken. Deze interessante docureeks probeert antwoord te geven op de vraag of er leven na de dood is. Onderwerpen zoals reïncarnatie, mediums en bijna-doodervaringen komen voorbij. Wat de serie toegankelijker maakt is dat er niet enkel ervaringen voorbij komen, maar ook wetenschappers en artsen die deze fenomenen proberen te verklaren. Leerzaam en inspirerend! Bekijk hier de trailer:

Voor mijn eigen blog schreef ik vorige week het artikel ‘Omarm je introverte kant’. Want introversie heeft zo zijn voordelen, ondanks dat het lijkt alsof de wereld juist extraverte mensen meer omarmd. We hebben beide nodig: introverte en extraverte mensen voor een goede balans. Vast herkenbaar voor overige introverten!

Bedankt voor het lezen en tot over twee weken!

PS Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook leuk zou vinden? Stuur hem gerust door of deel de link naar mijn Substack account (hieronder) op social media. Dank!