The Rebelle #01: de eerste editie

Each time a woman stands up for herself, she stands up for all women - Maya Angelou

Lieve rebelle,

wat leuk dat je je hebt aangemeld voor The Rebelle nieuwsbrief. Vanaf nu zal je om de week op de vrijdag een mailtje van mij ontvangen met daarin een verzameling van interessante artikelen, interviews, columns en kijk- en luistertips.

Ik verzamel deze content voor vrouwen die hun eigen weg in het leven volgen. En die graag verhalen lezen van en over andere vrouwen die ook hun eigen ding doen. Helemaal anno 2021, waardoor ook trends en verdieping voorbij komen over actuele onderwerpen.

In The Rebelle vind je daarom inspiratie om bewuster te leven, (online) ondernemen, feminisme, social media, spiritualiteit en een duurzame lifestyle. Ook deel ik mijn eigen artikelen in deze nieuwsbrief die ik over bovenstaande onderwerpen schrijf.

Ben je er klaar voor? Enjoy de eerste editie van The Rebelle!

- Sophie


De body positivity movement wordt steeds groter. Maar we zijn er nog lang niet, mede door de (soms falende) algoritmes op social media. Rebecca Jennings dook voor Vox.com in de wereld van body positivity influencers en het effect van de social media algoritmes.

Zo’n 15% van vrouwen in Nederland krijgt maar één kind (zelf behoor ik tot de categorie “bewust kindloos”). Op de website van Eva Jinek lees je een interview met vier van deze vrouwen, die de voor(oor)delen bespreken van een kleiner gezin: “Het is heerlijk rustig in huis”.

In Amsterdam bestaat sinds 2018 een bijzondere kinderboekenwinkel: EduCulture. Oprichtster Joan Windzak selecteert diverse en inclusieve kinderboeken, waarin alle kinderen zichzelf kunnen herkennen. Op Soul Stores lees je over het belang van deze winkel en deelt Joan tien van haar boekentips. De fysieke winkel is wegens corona tijdelijk gesloten, maar de webshop blijft open.

Hoera: er komt een Sex and the City vervolg, maar helaas zonder Kim Cattrall. Ik was vroeger groot fan van de serie en zal ook het vervolg, onder de naam And Just Like That, gaan kijken. Maar wat is Sex and the City zonder één van de hoofdpersonages Samantha? Monica Heisey schrijft voor Vogue UK over het gemis van dit belangrijke personage: “Sex And The City Without Samantha Jones? Impossible”.

Pas op, Mercury Retrograde komt er weer aan! Volgende week zaterdag staat de planeet Mercurius retrograde in het teken van Waterman. Verwacht miscommunicatie, technische mankementen en overige conflicten rondom timing en communicatie. Meer weten? Op Allure.com vind je een uitgebreid artikel over alle Mercury Retrogades van 2021.

Stap even weg van je scherm en ga creatief aan de slag met deze LEGO-bloemen, speciaal voor volwassenen. Maak jij een boeket bloemen in vaas of kies je voor het bonsaiboompje? De LEGO Botanical Collection is net uitgekomen en vrijwel meteen uitverkocht, maar een nieuwe lading wordt binnenkort in de Nederlandse webshop verwacht.

Mocht je een serie om te bingen zoeken: check Bling Empire op Netflix. Ik keek deze nieuwe serie in twee dagen uit en kan hem van harte aanbevelen als je even een break nodig hebt van werk of al het negatieve nieuws in de wereld. In de serie worden een aantal rijke en succesvolle Aziaten in Los Angeles gevolgd. De serie lijkt in eerste instantie wat oppervlakkig, maar blijkt uiteindelijk toch diepgang te hebben. Zo komen er onderwerpen als familieproblemen, adoptie en toxische relaties voorbij. Bekijk hier de trailer:

Als laatste een artikel dat ik vorige week schreef: Doomscrolling: wat is het en hoe stop je ermee? Als je net zoals ik de laatste tijd misschien iets te vaak het nieuws en social media in de gaten hebt gehouden, en dan met name over negatief nieuws, dan ben je aan het ‘doomscrollen’ geweest. Eén van mijn doelen voor 2021 is om hier mee te minderen en ik raad iedereen in dezelfde situatie aan hetzelfde te doen!

Bedankt voor het lezen en tot over twee weken!

PS Heb je onlangs een inspirerend artikel gelezen, documentaire gezien of podcast geluisterd die goed bij The Rebelle past? Laat het me vooral weten via de mail, dan kijk ik of ik het in een volgende editie kan vermelden.